Go Back

Śniadaniowa jaglanka z cynamonem

Przygotowanie5 minutes
Gotowanie15 minutes
Czas20 minutes
Kalorie na 1 porcję: 446kcal

Składniki

  • 50 g kaszy jaglanej
  • 1 szklanka mleka (1,5% tłuszczu)
  • 1 łyżka miodu
  • 1 szt banana
  • 25 g orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka cynamonu

Sposób przygotowania

  • Kaszę jaglaną wysyp na sitko i opłucz pod bieżącą wodą.
  • Umieść ją w garnuszku, dodaj mleko, miód oraz cynamon.
  • Całość zagotuj.
  • Zmniejsz moc palnika i gotuj pod przykryciem około 15 minut (do momentu, aż kasza wchłonie cały płyn).
  • Wyłóż do miseczki.
  • Orzechy drobno posiekaj za pomocą noża. Banana obierz i pokrój w plasterki.
  • Udekoruj jaglankę plastrami banana oraz posyp orzechami.