Śniadaniowa jaglanka z cynamonem
Przygotowanie5 minutes min.
Gotowanie15 minutes min.
Czas20 minutes min.
Kalorie na 1 porcję: 446kcal
- 50 g kaszy jaglanej
- 1 szklanka mleka (1,5% tłuszczu)
- 1 łyżka miodu
- 1 szt banana
- 25 g orzechów włoskich
- 1 łyżeczka cynamonu
Kaszę jaglaną wysyp na sitko i opłucz pod bieżącą wodą.
Umieść ją w garnuszku, dodaj mleko, miód oraz cynamon.
Całość zagotuj.
Zmniejsz moc palnika i gotuj pod przykryciem około 15 minut (do momentu, aż kasza wchłonie cały płyn).
Wyłóż do miseczki.
Orzechy drobno posiekaj za pomocą noża. Banana obierz i pokrój w plasterki.
Udekoruj jaglankę plastrami banana oraz posyp orzechami.