Zupa krem z jarmużu | Wyjadaczki | Portal Diet | Jadłospisy | Odchudzanie
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zupa krem z jarmużu

Ta zupa krem z jarmużu to niecodzienny przepis, którym możesz zaskoczyć swoich bliskich. Nieoczywista ale bardzo smaczna i sezonowa.

Jarmuż w naszych potrawach możemy wykorzystywać na wiele różnych sposobów. Może być on składnikiem sałatek, zup, koktajli i wielu innych potraw, które tylko przyjdą Ci do głowy. Nie wahajmy się więc wdrożyć go do naszej diety, a z pewnością przyniesie on wiele korzyści dla naszego organizmu. O właściwościach jarmużu możesz poczytać w naszym artykule: Jarmuż – nie taki straszny jakby się mogło wydawać

Zupa krem z jarmużu

  • 1 szt cebuli
  • 1 szt cukinii
  • 200 g jarmużu
  • 200 g zielonego groszku (mrożonego)
  • 2 ząbki czosnku
  • 500 ml wody
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 szczypta soli i pieprzu
  1. Pokrój cukinie w kostkę.

  2. Na oliwie podsmaż cebulę oraz czosnek.

  3. Dodaj pokrojoną cukinie oraz wymieszaj wszystko razem.

  4. Po chwili dolej wodę i zagotuj wszystko.

  5. Po zagotowaniu zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 10 minut.

  6. Dodaj jarmuż i gotuj 3 minuty.

  7. Na koniec dodaj groszek, pieprz, sok z cytryny i gotuj 2 minuty.

  8. Za pomocą blendera zmiksuj całość na gładki krem.

Udostępnij

Wyjadaczki.pl © 2023 All Rights Reserved